Hakkımızda

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi 13 Şubat 1966 tarihinde Devlet Hastanesi binasında (Sağlık Bakanlığı Eski Numune Hastanesi`nde) hizmet vermeye başlamış, 01 Ocak 1978’de üniversite kampüsü içindeki hastaneyi Üniversite Hastanesi adıyla devralmıştır. Kapasite artırma ihtiyacı nedeniyle 9 Ocak 1997 tarihinde Aziziye Araştırma Hastanesi adıyla şehir merkezinde ikinci bir hastane hizmete açılmıştır.

2001 yılında üniversite kampüsündeki Yakutiye Araştırma Hastanesi`nin yanında yeni bir hizmet binası inşa edilmeye başlanmış ve 2009 yılının Ekim ayında tamamlanmıştır. Önceki binanın da restore edilmesini takiben 2011 yılında şehir merkezindeki Aziziye Araştırma Hastanesi de üniversite kampüsüne taşınmıştır.

Araştırma Hastanesi - 2001

Çevre iller ve bulunduğu bölgenin yanı sıra globalde hizmet ağını genişleterek, güncel donanım ve uzman ekibi ile başta cerrahi bilimler, dahili bilimler, temel tıp bilimleri, tanı ve görüntüleme olmak üzere tüm branşlarda hizmet vermektedir.

Sahip olduğu deneyimi, uluslararası güncel bilimsel çalışmalar ile buluşturan Araştırma Hastanesi, dünya standartlarına uygun, kaliteli, güvenilir sağlık hizmetini, insan merkezli bütüncül bakım anlayışıyla sunarak, hasta memnuniyetini ön planda tutmayı hedeflemiştir.

Ayrıca tecrübeli akademik ve uzman kadrosu ile tıp fakültesi, hemşirelik fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi ve sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu öğrencilerinin eğitim uygulamalarına ev sahipliği yaparak geleceğe yön vermektedir.

Yıllık Tecrübe ve Deneyim

Akademik ve İdari Personel