Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde Dünya Ruh Sağlığı Günü Paneli Gerçekleştirildi

Haberler

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla “İş Yerinde Ruh Sağlığını Öncelik Haline Getirmek” temalı bir panel düzenledi. Araştırma Hastanesi Eğitim Hizmetleri Koordinatörlüğü tarafından organize edilen panel, 10 Ekim 2024 tarihinde saat 13.00-14.00 arasında Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Panelin moderatörlüğünü Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nden Prof. Dr. Sibel Asi Karakaş üstlenirken, konuşmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi Eda Ay, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Tuygar Okutucu ve Doç. Dr. Esen Yıldırım Demirdögen katıldı. Panelde, özellikle iş yerlerinde ruh sağlığının önemi ve bu alanda yapılması gereken çalışmalar konuşuldu; ruh sağlığını destekleyici stratejiler tartışıldı.

Panelin amacı, iş hayatında bireylerin ruh sağlığını koruma ve bu konuyu daha fazla ön plana çıkarma bilincini artırmaktı. Katılımcılar, alanında uzman konuşmacılar tarafından sunulan bilimsel veriler ve öneriler ışığında ruh sağlığını destekleyici yaklaşımlar hakkında bilgilendirildi, soru-cevap bölümünde ise merak ettikleri konular tartışıldı.

Araştırma Hastanesi yönetimi, bu tür etkinliklerin iş yerlerinde ruh sağlığını iyileştirici adımlar atılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı ve ruh sağlığına yönelik farkındalık çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Aydınlatma Metni