Etkili İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitimleri

Atatürk Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü (KİD) ile Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü, Covid-19 tedbirlerine uygun olarak yaklaşık bin kişiye 15’erli gruplar halinde ve her gruba 13 saat yüz yüze verilen eğitimler planlanmıştır.

22 Mart 2021 tarihinde başlatılan İç Paydaşlarının Etkili İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitimleri Atatürk Üniversitesi Uygulama Otelinde devam etmekte ve çalışanlarımıza Sertifikaları eğitim sonunda takdim edilmektedir.

Çalışanların etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesi maksadıyla hayata geçirilen eğitimler öncesinde, farklı guruplar arasında haftalar süren mülakatlar gerçekleştirildi.

Bu mülakatlarda hem gurupların kendi içlerinde hem de hastanedeki farklı mesai arkadaşlarıyla yaşayabilecekleri muhtemel iletişim problemleriyle ilgili sorun ve fikirleri dinlendi. Toplantılarda elde edilen bilgiler sonucunda eğitimlerde hangi derslerin yer alacağına karar verilmesiyle ilgili de bir yol haritası çıkartıldı.

“Eğitimler Oldukça Faydalı Sonuçlar Doğuracak” Atatürk Üniversitesi olarak akademik ve idari personelin her türlü problemine çözüm bulmak adına çaba gösterdiklerini belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI, Araştırma Hastanesi gibi topluma birinci dereceden hizmet veren bir kurumun kusursuz çalışması için etkili iletişimin önemli rol oynadığını söyledi.

Hastane çalışanlarına verilen etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesi eğitimlerinin oldukça faydalı sonuçlar doğuracağına vurgu yapan Rektör ÇOMAKLI, bu eğitimlerin ilerleyen tarihlerde farklı personel gruplarına da verileceğini aktardı.